Villa Trappor

Design och hantverk - Handgjorda trappor efter dina önskemål.

Galleri

Här nedan ser du miljöbilder på några av de trapptyper vi erbjuder. Klicka på bilderna för att se förstoringar.

Böjda trappor

Att bygga en trappa som passar just er och ert hus är vår specialitet. Vi utgår från era önskemål hur trappan och räcke ska se ut och utifrån det breda sortiment vi jobbar med kan vi bygga trappa och trappräcke som tilltalar er. Våra böjlimmade trappor bjuder på stora möjligheter att skapa en drömtrappa som passar perfekt in i miljön. Med en böjlimmad trappa går det att skapa mjuka runda former och svängar. En unik trappa som skapar atmosfär och rymd i rummet.

 

Klassiska trappor

När vi pratar om trätrapp menar vi oftast en trappa inomhus, en Rak trappa, L trappa eller U trappa. Den kan naturligtvis ha någon annan form, men oftast är det utrymmet för trappan som styr utformningen. När det gäller trätrapp är fortfarande furutrappa väldigt vanlig, även om ektrappor har ökat avsevärt under senare år. Många andra intressanta träslag finns också att tillgå, liksom kombinationen målade delar ihop med naturfärgade träslag. I utformningen har även trappräcken och ledstänger stor betydelse. Räcket kan vara helt av trä eller även här kombineras t.ex. stålpinnar med ledstång ek. Rostfritt räcke i olika varianter är mycket gångbart och även glasräcke är populärt.

 

Moderna trappor

Modellserien Modern tolkar nutidens minimalistiska trender utan att göra avkall på funktionalitet eller säkerhet. I denna kategori hittar du våra moderna trappor.

 

Spiraltrappor

Våra spiraltrappor delas in i två huvudsakliga kategorier. Serietillverkade standardtrappor och stycketillverkade specialtrappor. För standardtillverkade spiraltrappor är valmöjligheten begränsad beträffande trappmått, utförande, kulör, träslag och flexibilitet. Men om utbudet stämmer med önskemål och behov, vilket det ofta gör, har man en trappa till mycket fördelaktigt pris.